OIL på Fotografiska

skeppskyrkogård

I morgon är sista chansen att se OIL av Edward Burtynsky på Fotografiska museet. Helt otroliga bilder från olje-samhället=vårt samhälle. Skeppskyrkogården ovan blir det nog till att köpa in till huvudkontoret… Ska se om jag hinner dit en gång till i morgon!

”Jättestäder med ohämmad tillväxt, oljeborrtorn på dammiga och karga slätter, övergivna vrak efter oljetankers – landskap formade av vår oljeförbrukning. Under de senaste 12 åren har den framstående fotografen Edward Burtynsky rest jorden runt för att utforska dessa landskap. Med fotografins hjälp skildrar Burtynsky hur olja produceras, distribueras och förbrukas.”

En annan utställning som ni inte heller bör missa är Eleanor Coppolas Circle of Memory, men den har precis öppnat så det är inte lika bråttom. Ska själv gå på den senare i juli. Förra veckan visade Fotografiska Museet Stockholm för henne i vårt eldrivna flaggskepp Elma och vi diskuterade miljöfrågan en del. Hon verkar helt klart engagerad, inspirerande!

”Eleanor och Francis Ford Coppolas son Gian-Carlo omkom i en båtolycka 1986, endast 22 år gammal. Under sitt sorgearbete deltog Eleanor Coppola i en minnesceremoni vid en gånggrift på Irland, en upplevelse som påverkade henne starkt. I den gränsöverskridande installationen Circle of Memorytolkar hon, tillsammans med fem andra konstnärer, den rituella platsen. I centrum är den cirkulära kammaren, skapad av halmbalar, där minnen från hela världen kontinuerligt skrivs ned av besökarna på papperslappar, instuckna i halmen. ”

http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/Circle-of-Memory

http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/Burtynsky-OIL

Etiketter:, , , ,

4 svar till “OIL på Fotografiska”

  1. david säger :

    Tråkigt att jag missar detta.

  2. ekocharter säger :

    David: Vi hade ju ena grundaren av Fotografiska ombord här om månaden, ska försöka lobba för a få tillbaka utställningen nästa år… /Jeppe

  3. ekocharter säger :

    Nu hann jag inte dit ändå… Frågan är vart utställningen åker härnäst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: